پایگاه خبری روزنامه عطریاس پایگاه خبری روزنامه عطریاس
29 خرداد 1397
اجتماعی

دانشگاه علوم پزشکی سهم خود را ادا کند

سردبیر مجازی
15 اردیبهشت 1397
بازدید: 39
نظرات: 0

حقیقی با اشاره به اهمیت سلامت عمومی در جامعه:

دانشگاه علوم پزشکی سهم خود را ادا کند

شایسته سلامی،گروه جامعه

فتح اله حقیقی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی در گفتگو با عطریاس گفت: خوشبختانه امروزه جمهوری اسلامی ایران توانسته بیماری‌های واگیردار را تقریباً با درصد بسیار بالای کنترل کند. ما امروز در کشورمان از نظر کنترل بیماری‌های واگیردار مشکلی نداریم. مشکل اساسی در کشور ایران و سایر کشورهای دیگر که دچار مشکلات بیماری ها هستند، بر سر  موضوع بیماری های غیرواگیردار است.

حقیقی افزود: منشاء بیماریهای غیرواگیردار از 2 جهت شکل می گیرد. کم خوری و پرخوری. زمانی که کم خوری باشد مواد مغذی به بدن نمی رسد و زندگی عادی آن را با اختلالات شدید مواجه می‌کند و بر اثر آن فرد بیمار می‌شود. زمانی که پرخوری باشد، انواع سکته های قلبی، دیابت و … از عوارض آن هستند و این موضوع نیز بیماری های خاص خود را به همراه دارد. ما امروز شاهد آن هستیم که در حدود 50 درصد مردم کشورمان اضافه وزن دارد و دارای درصد قابل توجهی چاق می باشند. منشأ این چاق و اضافه وزن نیز شکر، روغن، نمک و … است.

وی ادامه داد: این توضیح مختصر نشان می‌دهد که امروز برای موضوع بیماری هایی که اساس آنها بیماریهای غیرواگیر است سهم دانشگاه علوم پزشکی و در مجموع سهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی چیزی در حدود 20 تا 25 درصد است. بقیه سهم ها نیز مربوط به ارگانها و نهادهای دیگر و از جمله خود مردم است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: این موارد نشان می‌دهد که در حقیقت اگر ارگانها استاندارد لازم را در بخش های مختلف از جمله، بخش کشاورزی، بخش صنعت، معدن و تجارت، بخش استاندارد، حتی بخش مراکز فرهنگی و آموزشی، اگر بتوانند استانداردهای مواد غذایی را مراعات کرده و عرضه کنند، بسیاری از این مسائل و مشکلات به همین سادگی پیشگیری می‌شود. به این معنا که تمامی ارگانها و نهادها و همه آحاد جامعه زمانی که دست به دست هم بدهند، به همراه مراکز آموزشی و درمانی می‌توانند بیماری‌های غیرواگیر دار را کنترل کنند.

حقیقی تصریح کرد: ما با استناد همین موضوع بر اساس تکلیف اداری کارگروه سلامت و امنیت غذایی سندی را در شرف تدوین داریم به نام «سند،  تغذیه و امنیت غذایی» که در این سند وظایف دانشگاه علوم پزشکی و همچنین وظایف سایر نهادها و ارگان های دیگر مانند جهاد کشاورزی، صنعت، معدن تجارت، مراکز آموزشی و فرهنگی و سایر ارگان‌های ذی‌ربط مانند صدا و سیما و … مشخص شده است. همچنین سهم وظایف مردم نیز در این سند مشخص شده است. امیدوار هستیم این سند در 6 ماهه اول سال جاری نهایی گردد و به تصویب برسد.

وی بیان داشت: به موازات بحث سند تغذیه و امنیت غذایی، در حال حاضر موضوع مجمع سلامت استان مرکزی در گسترده 12 شهرستان این استان در حال شکل گیری و فعالیت است. هم اکنون در 5 شهرستان مجمع سلامت را راه اندازی کرده ایم. شهرستان ششم، شهرستان ساوه است که به تازگی انجام شد و شهرستان هفتم نیز شهرستان اراک است که در آینده ای نزدیک انجام خواهد شد. رویکردمان در مجمع سلامت، اجتماعی کردن موضوع سلامت است. به این مفهوم که در مجمع سلامت هم تاکید بر سند تغذیه و امنیت غذایی داریم و هم تأکید بر این موضوع داریم که جامعه ما باید یک جامعه شاداب باشد. به این موضوع پرداخته می شود که ما چگونه میتوانیم جامعه را شاداب و پرنشاط کنیم.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تأکید کرد: بحث سلامت امروز تنها مراعات امنیت غذایی نیست، بلکه ورزش نیز از مؤلفه های مهم آن است. همچنین جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز در بحث افزایش سلامت بسیار تأثیرگذار است. به خصوص آن پنج آسیب اجتماعی که مدنظر مقام معظم رهبری است. به دلیل اینکه اگر آسیب های اجتماعی را کنترل کنیم مشکلات روحی و روانی در جامعه ایجاد می شود و این مشکلات عوارض و بیماری های مخصوص خود را به همراه دارد که شاید بعضاً خطرناکتر از عدم رعایت امنیت غذایی باشد. البته در موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی هیئتی را به عنوان «هیئت اندیشه ورز» تشکیل داده ایم و از اساتید بنام دانشگاه برای عضویت در این هیئت دعوت کرده ایم که این هیئت نیز وظایف خود را انجام می دهد.

حقیقی ابراز داشت: این مسائل یک زنجیره ای است که دست به دست هم می‌دهد و باعث به خطر افتادن سلامت عمومی جامعه می گردد. همه مردم باید مراعات لازم را بکنند و دانشگاه علوم پزشکی نیز باید سهم خود را در این خصوص ادا کند. همچنین سایر ارگانها و نهادهای دولتی که در تولید و استانداردسازی مواد غذایی سهم دارند باید وظایف خود را به خوبی انجام دهند. در این خصوص باید هم موضوع مسائل اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی را کنترل و پیشگیری کنیم و هم اینکه با همکاری یکدیگر امنیت غذایی را حفظ نماییم تا بتوانیم جامعه سالم و پویایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: امیدواریم که در مجموع بتوانیم فعالیت‌های خوبی داشته باشیم تا ضمن داشتن جامعه شاداب، سالم همه موارد امنیت غذایی، فرزندان سالم و همچنین مردان و زنان سالم را در استان مرکزی و در گستره کشور داشته باشیم.

دکتر ریتا ظهیری معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در گفتگو با عطریاس گفت: سند تغذیه و امنیت غذایی سندی است که همه دستگاه های اجرایی و نهادها و ارگان هایی که به نحوی با غذا و تغذیه در ارتباط هستند درگیر آن می‌باشند. همه آنها قرار است با  اتفاق نظر کنند و یک سند مشترک و واحد را تهیه کنند.

ظهیری افزود: این سند مبتنی بر سیاست‌ها و برنامه‌های کلی دولت است و با هدف توسعه سلامت تدوین و تصویب می‌شود. مقدمات آن فراهم شده و کلید آن از سوی استانداری مرکزی خورده است و تمامی دستگاه‌های اجرایی نیز در این خصوص مکلف شدند و همه به اتفاق یکدیگر با محوریت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی فعالیت‌های خود را شروع کردند.

وی ادامه داد: محوریت اساسی آن را معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری انجام می دهد. جلسات فوق العاده زیادی با استناد به سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کشور در این رابطه طراحی و برگزار شده است. چرا که این سند در سطح کشوری تدوین شده است. این سند ملی بر اساس استان های مختلف و همچنین شرایط متفاوت قطعاً باید تفاوت و تغییراتی داشته باشد. تمامی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط که به نحوی با غذا و تغذیه مردم در ارتباط هستند درگیر این موضوع می باشند.

معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر سند تغذیه و امنیت غذایی در مرحله ای نیست که بشود اطلاعاتی از آن استخراج کرد و در واقع قابلیت انتشار ندارد. پیگیری‌های آن بیشتر با معاونت بهداشتی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی است. این دو معاونت دانشگاه علوم پزشکی به لحاظ محتوای علمی در حالت تدوین و جمع‌آوری موارد خاص این سند هستند. جزئیات آن نیز به لحاظ فنی در حال شکل گیری است. در حال حاضر مان برای انتشار اطلاعات این سند بسیار زودهنگام است، چرا که ممکن است این کار هنوز پختگی لازم را نداشته باشد.

ظهیری تصریح کرد: طبیعی است که تغذیه مناسب یکی از اصول اساسی سلامت مردم است. عامه مردم این را می‌دانند و به لحاظ علمی نیز کاملاً مشخص است. در نهایت باید تدارک غذای سالم و مناسب را برای همه جمعیت استان پیش‌بینی کنیم.

سردبیر مجازی
روزنامه نگار

ارسال نظر

پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

قوانین ارسال نظر
  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
*
*