پایگاه خبری روزنامه عطریاس پایگاه خبری روزنامه عطریاس
24 آذر 1397
استان مرکزی

صدور مجوز نانوایی برای رای بیشتر

سردبیر مجازی
21 خرداد 1397
بازدید: 134
نظرات: 0

 انتقاد نانوایان به عدم رسیدگی به مشکلات صنفی آنها؛

صدور مجوز نانوایی برای رای بیشتر

  • گروه اقتصاد و صنعت، زهره صادقی

 

نانوایان اراکی خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود از سوی مدیران استان هستند.آنها بر این باورند که مدیران شورای تامین استان و مسئولان کشوری با اتخاذ تصمیمات عادلانه در خصوص مطالبات صنفی نانوایان می‌توانند مانع تحصن و تجمع این گروه صنفی باشند؛ چرا که آنها نیز همچون سایر اصناف، خواستار رسیدگی به حقوق و مشکلاتشان می‌باشند.

یکی از نانوایان اراک با انتقاد از عدم رسیدگی به مشکلات آنها از سوی مسئولان مسئولان استان گفت: مشکلات مالی اکثر نانوایان را مجبور به دریافت پول های نزول و وام های کلان با بهره های سنگین کرده است.

وی افزود: دخل و خرج در نانوایی‌ها هیچ تناسبی ندارد زیرا میزان درآمد با مبلغ هزینه کرد بسیار فاصله دارد.

یکی دیگر از نانوایان اظهار داشت: اگرچه بنده با تحصن مخالفم و قصد تجمع اعتراض آمیز نداریم ولی بطور جدی پیگیری مطالبات خود از مقام ارشد استان هستیم.

نجفی افزود: این یک خواسته طبیعی است که ما مطالبات صنفی خود را از جمله تعیین تعرفه مشخصی برای قیمت نان،همچون سایر اصناف داشته باشیم.

وی خاطرنشان ساخت این که رئیس دولت، از افزایش نرخ نان در کشور جلوگیری کردند قابل تقدیر است ولی باید حق نانوایان نیز در این اقدام مهم لحاظ می‌شد.

این نانوای باسابقه در ادامه بیان داشت : زمانی که نان لواش به قیمت 200 تومان مصوب شد،گوشت کیلویی 17 هزار تومان بود؛ اکنون گوشت کیلویی 50 هزار تومان شده ولی نرخ نان همچنان تغییر نکرده است؛ یک نانوا با این میزان تورم و درآمد کم چگونه می تواند امرار معاش کند!؟

نجفی ادامه داد: دولت با ثابت نگه داشتن نرخ نان به ما خسارت می زند؛چرا که همه اقلام افزایش قیمت داشته اند اما نرخ نان که درآمد چند هزار خانوار از آن تامین می‌شود همچنان ثابت مانده است.

وی افزود: البته کثرت واحدهای نانوایی در اراک و استان نیز یکی از مهمترین عوامل کاهش سطح درآمد نانوایی ها می باشد؛ فرماندار وقت اراک در آستانه انتخابات مجلس برای اختیار کردن آرای بیشتر، بدون توجه به نیاز سنجی و تبعات آن، مجوز های بی رویه ای برای متقاضیان نانوایی صادر کرد که بیشترین لطمه را به نانوایان سابقه دار و فعال آن مقطع وارد آورد.

وی بیان داشت: با توجه به نیاز سنجی انجام گرفته، تعداد 400 واحد نانوایی در سطح اراک پاسخگوی نیاز مشتریان می باشد؛ در حالیکه در حال حاضر حدود دو برابر این تعداد واحد نانوایی فعال در اراک وجود دارد.

نجفی گفت: از مقام ارشد استان تقاضا داریم صدای نانوایان را بشنود و پیگیر مطالبات ما باشد چرا که ما به دنبال تحصن و رساندن سوژه به رسانه‌های بیگانه نیستیم.

اما رئیس اتحادیه نانوایان و خبازی های استان نیز ضمن تایید اظهارات نانوایان بر نابسامانی اوضاع مالی آنها تاکید کرد و گفت: البته که این بحران تنها در اراک و استان مرکزی نیست و سایر استانها نیز با این شرایط مواجه اند ولی در برخی استان‌ها از جمله استان مرکزی طاقت نانوایان به واسطه درآمد پایین، بسیار کم شده است.

یوسفی تبار در گفتگو با عطر یاس افزود: برای نانوایان غیرقابل تحمل است که نرخ ملزومات نان از جمله نمک، کنجد، خمیرمایه و غیره افزایش یابد ولی نرخ نان همچنان ثابت باشد.

وی بیان کرد: کنجد از کیلویی 3 هزار تومان به 14 هزار تومان افزایش یافته و کیسه خمیرمایه از 15 هزار تومان به 85 هزار تومان رسیده که این افزایش قیمت‌ها و تورم در آنالیزهای ما دیده نشده است.

وی تصریح کرد: افزایش سالانه دستمزد کارگر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛  همچنین نرخ تورمی که هرساله در کشور اعلام می شود و متولی شاخص آن بانک مرکزی می‌باشد بر ما تحمیل می‌شود که اگر در پایین ترین میزان محاسبه، 13 درصد باشد، طی چهار سال گذشته این 13 درصد 4 برابر شده و بدان معناست که ما 50 درصد از نرخ واقعی خود عقب هستیم.

رئیس اتحادیه نانوایان استان گفت: سرانه جمعیتی استان مشخص است و به ازای هر هزار و 500 نفر، یک واحد نانوایی نیاز است در حالی که اکنون حدود 700 نانوایی در اراک فعال است که با محاسبه سرانه جمعیتی 200 واحد آن اضافه است.

یوسفی تبار در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: بسیاری از روستاهای استان، نان با هزینه‌های کم به لحاظ مکان و کارگر پخت می‌شود و فارغ از شرایط احراز بهداشتی و تعزیرات،بازرسی و بدون نظارت بر عملکرد آنها نان تولیدی به سوپرمارکت های سطح شهر توزیع شده و به دست مصرف کننده می‌رسد که این یک مشکل بزرگ برای نانوایان است.

وی افزود: چگونه است که اگر یک واحد نانوایی در کنار پخت نان، فتیر هم پخت کند یک اقدام تداخل صنفی است ولی فروش نان از سوی سوپرمارکت‌ها و مغازه‌ها، تداخل صنفی محسوب نمی شود؟!

یوسفی تبار به رشد فزاینده نانوایی ها در استان اشاره کرد و گفت: گاهی برای صدور برخی مجوزها با فشارهای از سوی مدیران سازمان صنعت و معدن مواجه می‌شویم چرا که آنها معتقدند اشتغالزایی می شود در حالی که مدیریت تولید و عرضه نان باید به متخصص و کاردان سپرده شود.

سردبیر مجازی
روزنامه نگار

ارسال نظر

پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

قوانین ارسال نظر
  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
*
*