پایگاه خبری روزنامه عطریاس پایگاه خبری روزنامه عطریاس
۲۵ آذر ۱۳۹۸
سهمیه آرد نانوایی ها متغیر و متفاوت بایکدیگر است
اجتماعی

حسنی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی:

سهمیه آرد نانوایی ها متغیر و متفاوت بایکدیگر است

جمشیدیان، متصدی نانوایی تافتون : به آرد بیشتری نیاز داریم

Virtual editor
6 آذر 1398
بازدید: 172
نظرات: 0

گروه جامعه، شایسته سلامی:

برخی از نانوایی ها به دلیل کیفیت بالا، مشتریان بیشتری داشته  ونانشا ن تقاضای بیشتری دارد؛  از این رو به دلیل پخت بیشتر، با کمبود آرد در بعضی از روزها مواجه  هستند.

در این گزارش پای صحبت های یکی از نانواهای شهر اراک نشسته ایم و مشکلات این صنف را از زبان ایشان جویا شده ایم که در ادامه می خوانید.

به آرد بیشتری نیاز داریم

امیدعلی جمشیدیان متصدی نانوایی تافتون در کوی رضوی (منطقه گردو) شهرستان اراک در گفت و گو با عطریاس گفت: به علت اینکه نان تافتون تولیدی در این نانوایی از کیفیت  بالایی برخوردار است و مشتریان بسیاری دارد، مجبور هستیم در طول روز تعداد  بیشتری را پخت کنیم و به همین دلیل در سهمیه بندی آرد  دچار مشکلات فراوانی هستیم. همین امر باعث می شود در مدت یک ماه حدود 7 تا 8 روز آرد نداشته باشیم و نانوایی تعطیل باشد.

به علت کمبود آرد، حتی ناچار شده ایم تا ساعات فعالیت نانوایی را کاهش دهیم. تعطیلی نانوایی  حدود 8 روز در ماه و کاهش ساعات کاری در روزهای دیگر، از یک سو کارگران نانوایی را با مشکلات بسیاری روبرو می کند و از سوی دیگر باعث خواهد شد تا در تأمین هزینه های جاری نانوایی با مشکلات بسیاری روبرو باشیم.

جمشیدیان افزود: برای اینکه بتوانیم نان با کیفیت، بهداشتی و کم نمک را به مردم عرضه کنیم، مجبور شده ام  هزینه های بسیاری برای به روزرسانی دستگاه های نانوایی پرداخت کنم و اکثر این هزینه ها را از طریق تسهیلات بانکی تأمین کرده ام. با وضعیتی که به علت کمبود سهمیه آرد مجبور هستم ساعات کاری نانوایی را کاهش دهم و همچنین برخی از ایام یک ماه را تعطیل کنم در بازپرداخت اقساط  با مشکلات فراوانی روبرو شده ام.

وی ادامه داد: این موضوع در حالی است که بارها مسئولین ذیربط در جلسات متعدد عنوان کرده اند که هرکدام از نانوایی هایی که کیفیت نان خود را بالا ببرند، سهمیه آرد آن نانوایی را افزایش خواهیم داد. اگر بتوانیم سهمیه آرد نانوایی را افزایش دهیم، بسیاری از مشکلات این نانوایی حل می شود.

قیمت هر لنگه آرد 80 برابر افزایش پیدا کرده و قیمت هر نان تنها

 10 برابر شده است

متصدی نانوایی تافتون در کوی رضوی (منطقه گردو) شهرستان اراک اظهار داشت: هزینه های جاری نانوایی، افزایش قیمت داشته و روند رو به رشدی را طی می کند، اما متأسفانه در طول مدت 6 سال گذشته تنها 20 درصد قیمت نان را افزایش داده اند. با این وضعیت پاسخگوی هزینه های جاری نمی توانیم باشیم و با مشکلات بسیاری روبرو شده ایم. چند سال گذشته قیمت هر لنگه آرد تنها 500 تومان بود و نان را با قیمت 30 تومان عرضه می کردیم. اما در حال حاضر قیمت هر لنگه آرد 40 هزار تومان و قیمت هر نان تنها 350 تومان است. با این اوصاف قیمت هر لنگه آرد 80 برابر افزایش پیدا کرده و قیمت هر نان تنها 10 برابر شده است.

سهمیه آرد نانوایی ها با یکدیگر متفاوت است

جواد حسنی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در رابطه با سهمیه بندی آرد نانوایی ها گفت: سقف سهمیه آردی را که برای نانوایی ها تعریف شده است به نانوایی مذکور تعلق می گیرد و این یکی از نادرترین نانوایی هایی است که حداکثر سهمیه آرد را دریافت می کند. حتی گاهی از اوقات که ایشان برای دریافت آرد مراجعه می کند، خارج از میزان سهمیه، آردهای کمکی نیز به ایشان تحویل می دهیم.

حسنی افزود: از سوی دیگر میزان سهمیه آرد به این اداره کل ارتباط زیادی پیدا نمی کند و در این راستا سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین مجموعه اصناف می باشد و هر میزان سهمیه آردی که این دو مجموعه تعیین کنند، به نانوایی تعلق خواهد گرفت. کمیته متشکل از این دو مجموعه باید تعیین تکلیف کند که چه میزان سهمیه آرد به کدام نانوایی تعلق پیدا کند و سرانه سهمیه بندی را این کمیته مشخص می کند. اداره کل غله و خدمات بازرگانی دخل و تصرف چندانی در کاهش و یا افزایش سهمیه آرد نانوایی ها ندارد. این اداره کل تنها وظیفه تأمین میزان سهمیه آردی را که این کمیته برای هر نانوایی تعیین می کند، بر عهده دارد. میزان سهمیه آردی که به هر نانوایی تعلق می گیرد بر اساس نوع نان، نوع پخت، کیفیت، بهداشت، رعایت ساعات کاری و مکانی که نانوایی در آن قرار دارد، متغیر است و متفاوت است.

 نانوایان نمی توانند هر میزان نان که می خواهند پخت کنند

وی ادامه داد: نانوایی ها ساعت کاری مشخصی در روز دارند و عملاً زمانی که میزان ساعت کاری آنها در طول روز از حد مجاز بالاتر می رود، سهمیه آردی که دارند زودتر تمام می شود و در طول یک ماه با کمبود آرد مواجه می شوند. در این راستا روند تعادل باید رعایت شود. سرانه ای که برای آرد وجود دارد خاص است و اینگونه نیست که هر نانوایی هر میزان نانی را که می خواهد پخت کند، باید به آنها آرد تحویل دهیم و سهیمه بیشتری از آرد برایشان قائل شویم. زمانی که چنین فرایندی رخ دهد، به صورت خودکار سهمیه آرد با کاهش روبرو می شود و ناگزیر می شویم این موضوع را مدیریت کنیم تا به یک تعادلی در خصوص سهیمه آرد دست یابیم.

آرد سفید  با سلامت مردم

بازی می کند

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی اظهار داشت: کارخانه های آردسازی استان مرکزی عمدتاً آردهای استاندارد را به فراخور نوع تولید و پخت هر نانوایی که سنگک، بربری، لواش، تافتون و یا هر نوع دیگری از نان باشد را تولید می کنند. در خصوص بحث سبوس آرد نیز بسیاری از نانوایی ها به دنبال آردی هستند که سبوس کمتری داشته باشد و یا اینکه آرد سفید باشد. آرد سفید کمترین میزان سبوس لازم را دارد. برخی از واحدهای نانوایی ها از جایگاه های دیگری آرد تهیه می کنند که عمدتاً آرد تهیه شده از سوی آنها آرد سفید است. آرد سفید در واقع با سلامت مردم بازی می کند. کیفیت را به سفیدی آرد نان نمی دانیم.

افزایش سهمیه آرد به بررسی های متعدد بستگی دارد

جمشید زند رئیس اتاق اصناف شهرستان اراک در خصوص چگونگی میزان افزایش سهمیه آرد نانوایی ها گفت: کمیته ای متشکل از اتاق اصناف، اداره کل غله و خدمات بازرگانی، اتحادیه نانوایی ها و مجموعه بهداشت وجود دارد که مسئولیت آن بررسی وضعیت نانوایی ها به لحاظ نوع نان، نوع پخت، کیفیت، بهداشت، رعایت ساعات کاری و مکان استقرار است. این کمیته بر اساس بررسی هایی که انجام می دهد میزان سهمیه آردی که باید به هر نانوایی تعلق پیدا کند را مشخص می کند. بنا بر بررسی های این کمیته نانوایی های که تمامی آیتم های مورد نیاز را رعایت می کنند به مراتب سهمیه آرد بیشتری دریافت می کنند و نانوایی هایی که در برخی بخش ها کاستی هایی دارند سهمیه آرد کمتری به آنها تعلق می گیرد.

زند افزود: نانوایی هایی که با توجه به میزان تقاضای مشتریان مجبور هستند تعداد نان بیشتری پخت کنند و به همین دلیل در سهمیه بندی ماهیانه با مشکلاتی متعددی از جمله کاهش و کمبود آرد مواجه می شوند باید در خواست خود را به اتحادیه نانوایی ها ارائه کنند. اتحادیه نانوایی ها نیز درخواست مورد نظر را به کمیته مذکور ارائه می کند و این کمیته بررسی های خود را در خصوص درخواست ارائه شده آغاز می نماید. پس از انجام بررسی های لازم توسط کمیته مذکور اگر مشخص شود که نانوایی مورد نظر به سهمیه آرد بیشتری نیاز دارد، طبق فرایندهای قانونی سهمیه آرد آن نانوایی افزایش بیشتری خواهد یافت.

وی ادامه داد: البته این موضوع نیز باید مورد بررسی قرار گیرد که یک نانوایی بیشتر از ساعت مجاز کاری خود فعالیت نداشته باشد. برخی از نانوایی ها بیش از حد مجاز ساعت کاری که برای آنها تعریف شده فعالیت کرده و نان پخت می کنند که باید مورد بررسی قرار گیرند. همچنین این موضوع نیز باید بررسی شود که برخی نانوایی ها ممکن است بعد از ساعت کاری مجاز خود برای رستوران ها و غذاخوری های دیگر مانند کله پزی ها و جگرکی ها نان پخت می کنند. بررسی های دیگری نیز باید صورت بگیرد که آیا نان های پخته شده به دست مردم مصرف کننده می رسد و یا اینکه وارد کیسه های نان خشک می شود. برخی از نانوایی ها نیز ممکن است آردهای سهمیه ای خود را به صورت آزاد به فروش برسانند که این موضوع نیز باید مورد بررسی های لازم قرار گیرد.

Virtual editor
روزنامه نگار

ارسال نظر

پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

قوانین ارسال نظر
  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
*
*