پایگاه خبری روزنامه عطریاس پایگاه خبری روزنامه عطریاس
۸ مهر ۱۳۹۹
مصرف کننده هزینه ی تجاری بودن نانوایی ها را می پردازد
استان مرکزی

زند، رئیس اتاق اصناف استان در انتقاد به تجاری بودن تعرفه نانوایی ها :

مصرف کننده هزینه ی تجاری بودن نانوایی ها را می پردازد

Virtual editor
24 شهریور 1399
بازدید: 263
نظرات: 0

زهره صادقی، گروه اقتصادی:

نیمه دوم مردادماه در حالی خبر افزایش قیمت نان در استان مرکزی منتشر شد که حدود یک ماه از پاس کاری مسئولیت شورای آرد و نان میان اداره کل غله و سازمان صمت  گذشته و همچنان هیچ سازمان یا اداره ای این مسئولیت را نمی پذیرد.

اکنون در میان عادی انگاری افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها توسط مسئولان، به نظر می رسد نان نیز سهم عمده ای از درآمد خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص داده است. اما افزایش قیمت نان در استان مرکزی در حالی اتفاق می افتد که میزان تولید گندم در استان مرکزی (450هزار تن) سه برابر مصرف این استان (140هزارتن) است؛ اما درآمد حاصل از مازاد تولید، تاثیری بر نرخ حامل های آرد و نان ندارد. از سوی دیگر در حالی نانوایی ها، واحدهای صنفی- خدماتی محسوب می شوند که تعرفه ی حامل های انرژی آن ها تجاری محاسبه می شود!

به نظر می رسد هیچ یک از عوامل اجرایی اعم از اتحادیه خبازان، نانوایی ها و حتی کارخانجات آرد و گندم  در این افزایش قیمت دخیل و مقصر نیستند و  تصمیمات مدیریتی زیر سایه چتر حمایتی کوچک شده دولت در این زمین نقش اصلی را بازی می کند.

 

حامل های مرتبط با نان با یارانه ای خاص از سوی دولت به خبازی ها برسد

 

رئیس اتحادیه خبازان استان مرکزی در این خصوص به عطریاس گفت: مجوز افزایش قیمت نان از اواخر سال گذشته، از سوی وزارت صمت ابلاغ شده بود؛ اما در استان مرکزی در مردادماه سال جاری اجرایی شد.

اسدی افزود: ما نیز از جنس مردم بوده  و راضی به افزایش نرخ نان نیستیم ولی مشروط بر اینکه حامل های مرتبط با نان با یارانه ای خاص از سوی دولت به خبازی ها برسد.

 

بهای انرژی های مصرفی در نانوایی ها تجاری محاسبه و دریافت می گردد

 

وی به عواملی اعم از بالابودن نرخ بیمه کارگر در نانوایی ها و افزایش نرخ حامل های انرژی اشاره و تاکید کرد: علاوه بر موارد مذکور، هزینه حمل و دستمزد کارگر و همچنین افزایش شوک آور نرخ بهبود دهنده ها نیز مزید بر علت افزایش نرخ نان است.

رئیس اتحادیه خبازان استان مرکزی خاطر نشان کرد: سالیان متمادی بود که بهای مصرف انرژی اعم از آب و برق و گاز واحدهای نانوایی مطابق با تعرفه مساجد محاسبه می شد؛ اما متاسفانه در طول چند سال اخیر این تعرفه متغیر شده و بهای انرژی های مصرفی نانوایی ها نه تنها در ردیف واحدهای صنفی- خدماتی محاسبه نمی شود؛ که به صورت کاملا تجاری از سوی دولت  محاسبه و دریافت می گردد.

اسدی افزود: همین اتفاقات بعد از بحث آزادسازی نرخ نان، منجر به ایجاد تغییرات اساسی در روند فعالیت نانوایی ها و گاها مواجهه با چندنرخی شدن نان شده است.

 

به تجاری کردن تعرفه های نانوایی ها اعتراض داریم

 

رئیس اتاق اصناف استان همچنین در این باره گفت: ما به نحوه محاسبه تجاری خدمات و غیرصنفی بودن واحدهای خدماتی نانوایی در محاسبات تعرفه ی حامل های انرژی و تجاری کردن تعرفه های آن ها اعتراض داریم.

زند افزود: این روند، سال هاست هزینه های سربار بسیاری به واحدهای خدماتی اعم از نانوایی ها تحمیل کرده است.

وی با انتقاد از نحوه ی اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: از زمان اجرای طرح مذکور، هیچ یک از صنوف دیده نشدند؛ درحالی که باید مصارف انرژی این واحدها لحاظ می شد.

 

مصرف کننده هزینه ی تجاری بودن نانوایی ها را می پردازد

 

زند تصریح کرد: وقتی دولت نرخ برق، آب و گاز نانوایی ها را تجاری محاسبه می کند، این مصرف کننده است که با پرداخت افزایش نرخ نان، هزینه ی تجاری بودن نانوایی ها را می پردازد.

 

شاید نانوایان مجبور به کاهش کیفیت نان شوند

 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در گفت وگو با عطریاس گفت: هزینه های کارگری، مکانی،حمل و نقل،مواداولیه و بهبود دهنده، حامل های انرژی، بیمه و … بر افزایش نرخ نان تاثیر داشته اند.

ملکی افزود: نرخ هر کیسه بهبود دهنده نان تا سال گذشته، حدود 70 هزارتومان بوده و امسال به 350 هزارتومان رسیده است؛ این افزایش قیمت ها منجر به اعتراض نانوایی‌های مبنی بر افزایش نرخ نان می شود؛ چراکه در غیراین صورت شاید نانوا مجبور به کاهش کیفیت نان شود.

وی در خصوص تاثیر تولید مازاد گندم بر روند تولید آرد و نان گفت: گندم کالایی ملی است و مدیریت تامین و مصرف آن بر عهده دولت بوده و به صورت ملی تصمیم گیری می شود.

***

بیش از دو هزار واحد نانوایی در سراسر استان مرکزی و ارتزاق 6 هزار خانوار از این صنف به ظاهر تجاری و در واقع خدماتی که در کنارنوسانات تورم افسار گسیخته، چاره ای جز افزایش  نرخ نان ندارند، می طلبد دولت تدابیر ویژه ای بر گسترش این چتر نیمه باز حمایتی اتخاذ نماید‌؛ تا هم تولید کننده و عوامل اجرایی و هم مصرف کننده، دغدغه ی نان نداشته باشند.

 

Virtual editor
روزنامه نگار

ارسال نظر

پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

قوانین ارسال نظر
  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
*
*