
فعالان دانشجویی در گفت و گو با عطریاس :
جنبش دانشجویی هنوز زنده است
● جنبش دانشجویی مقاوم و متحد در مقابل رفتارهای قهرآمیز ایستاده است
آزاده بکایی، گروه سیاسی:
جنبش دانشجویی هنوز زنده است و نفس می کشد. جنبشی که همواره منعکس کننده افکارروشنفکران جامعه و مطالبه کننده خواست عموم مردم جامعه است، به نظر می رسد این روزها با مشکلات متعددی از جمله تعطیلی دانشگاه ها مواجه است. اما فعالان دانشجویی نشان داده اند که در راه اصلاح جامعه همواره ثابت قدم بوده و بخشی جدانشدنی از مردم هستند. به همین دلیل در گفت و گویی با دبیران انجمن های اسلامی دانشگاه های اراک و آزاد اسلامی اراک به بررسی موانع و چالش های جنبش دانشجویی با توجه به شرایط ویژه جامعه پرداختیم.
جنبش دانشجویی مقاوم و متحد در مقابل رفتارهای قهرآمیز ایستاده است
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه اراک گفت:پس از انتخابات ۹۶ به مدت کوتاهی فعالیت های جنبش دانشجویی سرعت خوبی گرفت که سرآغاز آن را قبل از سال ۹۶و احیای انجمن هایی که در دولت نهم و دهم بسته شده بودند، می توان یافت . صابری افزود: اما بعد از گذشت مدتی به دنبال افزایش موج ناامیدی در کشور جهت بهبود شرایط، دانشجویان نیز نسبت به فعالیتهای دانشجویی و کنش ورزی درصحن دانشگاه بی میل شدند؛ اما در دو سال اخیر و به دنبال تشدید برخی سیاستهای حاکمیتی، دانشجویان نیز برآن شدند تا واکنش مناسبی نسبت به وقایع داشته و بتوانند صدای مردم مظلوم و رنج کشیده بوده و مجددا با مردم کف خیابان هم صدایی خود را اعلام کنند که در این راه نیزهزینه های زیادی از جمله بازداشت و تهدید کمیته انضباطی و غیره را به جان خریدند که البته این شرایط باعث عقب کشیدن فعالان دانشجویی نشد. وی افزود: البته این نوع برخورد قهرآمیز باعث نگرانی و ترس دانشجویان عادی بهویژه دانشجویانی که تازه به محیط دانشگاه وارد شده بودند و قبل از آن در محیط مدرسه فعالیت داشتند، شد و دوری آنها از فعالیتهای دانشجویی را رقم زد. صابری تصریح کرد: جنبش دانشجویی جان دوباره ای پیدا میکرد تا اینکه ویروس کرونا تعطیلی صحن دانشگاه هارارقم زد و البته در این تعطیلی احضار ها و بازداشت های جنبش دانشجویی نیز ادامه یافت. وی خاطر نشان ساخت: آموزش مجازی بیکیفیت نیز باعث شد دانشجویان درگیر این نوع آموزش به سمت مسائل صنفی سوق پیدا کرده و از مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دور شوند؛ اما این دلایل باعث مرگ جنبش اصیل دانشجویی نخواهد شد؛ همانطور که در گذشته نیز هیچ عاملی نتوانسته باعث به وجود آمدن این اتفاق شود؛ جنبش دانشجویی مقاوم و متحد در مقابل این رفتارهای قهرآمیز و برخوردها،در کنار مردم بوده و با پیشبرد سیاست مردمی، به فعالیت خود ادامه خواهد داد ، هرچند در این مسیر فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده و خواهد کرد.
جو زدگی و سیاست زدگی مهمترین های آسیب جنبش های دانشجویی است
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز در گفت و گو با عطریاس با بیان این مطلب که جنبش دانشجویی همواره با موانع متعددی روبرو بوده است، گفت: در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا با توجه به وضعیت قرنطینه در دانشگاه ها، دانشجو حضور ندارد. شرایط غیر منتظره ای که نه تنها جنبش دانشجویی حتی سیستم آموزشی ماهم برای این موضوع آماده نبود.« محمد آجلو» افزود: با توجه به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، لازم بود که جنبش های دانشجویی و تشکلهای سیاسی- اسلامی هم فعالیت خود را در بستر دیگری به نام فضای مجازی ادامه دهند که در این امر با مشکلات زیادی از جمله امکانات محدود برای استفاده فضای مجازی مواجه شد. وی افزود: از سوی دیگر علیرغم علاقه و رغبت دانشجویان برای حضور در جلسات حضوری در دانشگاه؛ در فضای مجازی متاسفانه شاهد استقبال آنها نیستیم. وی افزود: بعد از یک سال اکنون باید گفت وضعیت بهتر شده است وبسیاری از دانشجویان با شرایط فعلی هماهنگ شده و سعی کرده اند برنامه های خود را در قالب های دیگر به صورت دیگری برگزار کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اراک به آسیب شناسی جنبش دانشجویی پرداخت و گفت: جو زدگی و سیاست زدگی مهمترین آسیب جنبش های دانشجویی است. این جنبش در مواقعی به سمت جریان سیاسی خاصی حرکت کرده که ناکامی آن جریان سیاسی باعث دلزدگی دانشگاه و تشکل ها شد. وی به عدم کادرسازی در جنبش های دانشجویی اشاره کرد و گفت: متاسفانه این امر در بیشتر تشکلهای دانشجویی به طور مناسب انجام نمی شود ؛ بعضا در دوره ای افرادی هستند که توانایی بسیار بالایی دارند و به همین دلیل تشکل بسیارفعال و پویا می شود؛ اما به محض رفتن آن افراد، به دلیل اینکه جایگزین خوبی نداشته و کادر سازی به خوبی انجام نشده، تشکل دوباره دچار رکود می شود. آجلو تصریح کرد: یکی دیگر ازمشکلات درونی تشکل ها فقر تئوریک وعدم آموزش های تشکیلاتی است. بسیاری از افراد هنگامی که جذب یک تشکل دانشجویی میشوند در مورد آن مطالعاتی انجام داده و در همایشها و جلسات شرکت می کنند تا غنیتر شوند؛ ولی متاسفانه از این نظر در وضعیت مناسبی به سر نداریم. دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اراک واگرایی ، نبود هدف مشخص و عملکردهای جزیره ای را از دیگر مشکلات تشکل های دانشجویی عنوان کرد و افزود: بسیاری از این تشکل ها هدف منسجم و واحدی نداشته و بعضاً در بسیاری از دانشگاهها به صورت مقطعی و جزیره ای حر کت هایی انجام می دهند. وی با اشاره به اعمال برخی فشارها به جنبش های دانشجویی تصریح کرد: در دوره ای بعضی از تشکل های دانشجویی حذف شدند؛ حالا که تشکل ها قصد دارند دوباره به فضا برگردند، قطعا دچار مشکلاتی می شوند تا دوباره خود و اهدافشان را به دانشجویان معرفی کنند و این امر نیاز به زمان دارد. وی در پایان تصریح کرد: دو سال وقفه در فعالیت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد باعث ایجاد مشکلات بسیاری شد و هنگامی که این تشکل به عرصه دانشگاه برگشت برای برخی از دانشجویان ناآشنا بود .
اخبار مرتبط
ارسال نظر
پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.