
مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
استان مرکزی ظرفیت تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد
مصطفی مرزبان، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی: ۲هزار اثر تاریخی در این استان شناسایی شده است
گروه جامعه، آزاده فراهانی: وزیرمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: استان مرکزی علاوه بر صنعتی بودن ظرفیت تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری را دارد.
«علی اصغر مونسان» درسفر یک روزه خود به استان مرکزی درآیین بهرهبرداری از طرح مرمت کاروانسرای دودهک دردلیجان افزود: جمعیت ۲۵ میلیون نفری پیرامون این منطقه گردشگری و همجواری با استانهای پرجمعیت زمینه مناسبی برای جذب گردشگر است که میتواند اشتغال و درآمد مردم را افزایش دهد.
از نراق تا خمین مقصد گردشگری است
وی ادامه داد: اضافه شدن طرحهای جاذب گردشگری به استان مرکزی سبب حرکت گردشگران به این استان میشود و کاروانسرا یک مکان اقامتی است و در کنار مراکز تفریحی میتواند جاذب گردشگر شود.
مونسان ادامه داد: در تهران، استان مرکزی را به عنوان یک منطقه صنعتی می شناسند؛ در حالیکه این استان دارای ظرفیت های تاریخی و طبیعی نظیر محلات به عنوان شهر گل است.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری مرکزی نیز در این مراسم گفت: مرمت کاروانسرای دودهک از سال ۹۶ آغاز شده است و اعتبار آن از نهاد ریاست جمهوری و تفاهمنامه با بانک سینا تامین شد.
«مهدی زندیه وکیلی» ادامه داد: مرمت این کاروانسرا سبب حفظ آن خواهد شد چرا که دودهک در آستانه تخریب قرارداشت.
وی بیان کرد: پس از تخت جمشید آثار دوران سلوکی درخورهه استان مرکزی واقع شده و شکلگیری این منطقه در مسیرغرب راه ابریشم بوده است.
ظرفیت های گردشگری استان مرکزی دردوران تحریم میتواند به توسعه این استان صنعتی کمک کند
زندیه وکیلی اظهار داشت: کاروانسرای دودهک گواه عبور کاروان ها در طول تاریخ ازاین مسیراست. استان مرکزی کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور است و از نراق تا خمین مقصد گردشگری است.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری مرکزی بیان کرد: غارنخجیرجاذبه طبیعی برای تقویت گردشگری دراین منطقه است.
وی گفت: سرمایهگذاری خوبی در محلات، دلیجان و خمین انجام شده و مراکزاقامتی متعددی در محلات و دلیجان در حال ساخت است.
زندیهوکیلی افزود: ظرفیت های گردشگری استان مرکزی دردوران تحریم میتواند به توسعه این استان صنعتی کمک کند.
شناسایی ۲هزار اثر تاریخی در استان مرکزی
«مصطفی مرزبان» مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی نیز در این مراسم، گفت: ۲هزار اثر تاریخی در این استان شناسایی شده و ۸۹۵ اثر نیز ثبت ملی شده است. او افزود: ۱۳ کاوش باستانشناسی در قلعه حسین آباد فراهان، آتشکده فردقان فراهان و دستکندهای زیرزمینی خمین انجام شده است.
استان مرکزی در راهاندازی بازارچههای صنایعدستی در کشور پیشرو است
مرزبان ادامه داد: استان مرکزی در راهاندازی بازارچههای صنایعدستی در کشور پیشرو است. از ۱۲ شهرستان استان، ۱۰ شهرستان دارای بازارچه صنایعدستی است و هر کدام از غرفههای این بازارچهها برای سه نفر اشتغال بهصورت مستقیم و بری ۱۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی اضافه کرد: ۲۴۰۰ هنرمند در این استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و ۴۰۰ هنرمند نیز تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفته اند.
او عنوان کرد: تنها دو شهرستان استان فاقد بازارچه هستند که با تأمین ۱۰میلیارد ریال اعتبار، تا پایان سال در خنداب و زرندیه کلنگزنی این بازارچهها نیز انجام خواهند شد.
مرزبان با اشاره به شهر تاریخی نراق، گفت: در بافت تاریخی این شهر با همکاری شهرداری و اوقاف، مرمت بناها و بازار شمسالسلطنه انجام شده است. اوتصریح کرد:۶۲ پروژه فعال سرمایهگذاری با سرمایه ۳هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۳۶۰۵ نفر در استان وجود دارد که سهم شهرستان دلیجان در این راستا چهار پروژه با حجم سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد ریال است.
مرزبان اعلام کرد: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های میراث فرهنگی و صنعت گردشگری دراستان ۵۵ درصد است که نسبتا قابل قبول است و هتل کاروانسرای دودهک نیز با کمک ماده ۲۷ از طریق صندوق توسعه به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر میراث فرهنگی: تنوع جاذبهها برنامه راهبردی حوزه گردشگری کشور است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تنوع جاذبههای گردشگری از برنامههای راهبردی این وزارتخانه برای رونق هر چه بیشتر این صنعت در سطح کشور است.
«علیاصغر مونسان» در حاشیه آیین بهرهبرداری از کاروانسرای دودهک دلیجان در جمع خبرنگاران افزود: گردشگری اکوتوریسم به مجموعه گردشگری فرهنگی و تاریخی افزوده شده تا ازهمه جاذبههای گردشگری استفاده شود.
وی بیان کرد: تنوع جاذبهها گردشگری و مراکز اقامتی با هدف فعال کردن اقتصاد این بخش و استفاده از توان مردم در مرمت آثار تاریخی و تبدیل آنها به فضاهای اقامتی در دستور کار قرار گرفته است.
مونسان اضافه کرد: استفاده از اقتصاد مردمی برای مرمت بناهای تاریخی و استفاده از این بناها در حوزه گردشگری یک حرکت هوشمندانه است که از سوی دولت انجام شده ، زیرا با بودجه دولتی امکان انجام این کار وجود نداشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: اقامتگاه های سنتی، بوم گردی و هتل کاروانسراها تشکیل شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
مونسان گفت: کمبود مراکز اقامتی در هیچ منطقهای از کشور وجود ندارد و به هر بهانهای یک مرکز اقامتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در استان کرمان و کویر لوت و در انتهای آبادیهای آن منطقه ۴۰ واحد بوم گردی احداث شده و این مراکز سبب ایجاد کسب و کار شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از مردم درخواست میکنم در زمان باقی مانده تا سال نو را با رعایت موازین بهداشتی و دوری از اجتماعات و استفاده از ماسک، تمام شهرهای کشور را در وضعیت مطلوب قرار دهند.
مونسان با یادآوری برگزاری جلسات کمیتههای بهداشتی ادامه داد: گردشگری در نوروز شامل سه بخش گردشگری با تور، اقامت در مراکز مجاز و سفرهای عمومی میشود.
وی افزود: در بخش تور و مراکز اقامتی میتوان رعایت پروتکل های بهداشتی را مدیریت کرد اما مدیریت سفرهای عمومی سخت است. وزیرمیراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: ممنوعیت ها و محدودیتهایی نظیرممنوعیت چادر زدن، اقامت در مراکز غیرمجاز و مدارس به استانداران اعلام شده است.
کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسر جاده قم – دلیجان قرار دارد و این بنای تاریخی دوران صفویه در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مساحت مجموع این کاروانسرا ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که یکهزار و ۳۰۰ متر مربع آن را عرصه و یکهزار و ۵۰۰ مترمربع را اعیان تشکیل میدهد و پس از مرمت به یک مکان اقامتی تبدیل شده است.
کاروانسرای دودهک مربوط به دوره صفویه است و در زمره ۹۹۹ کاروانسرایی است که در دوره شاه عباس صفوی در کشور ساخته شده اما از یکصد سال قبل به علت بهرهبرداری های شخصی و محلی استفاده از آن متوقف شد و هر ساله بودجهای برای مرمت این بنای تاریخی در نظر گرفته شد. کاروانسرا و پل دودهک، مجموعه بازار نراق، امامزاده سلیمان، امامزاده یحیی، امامزاده بی بی زبیده خاتون، غار نخجیر، قلعه و غار کهک، بادگیرها و آب انبارها و منازل تاریخی نراق از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان به شمار می روند.
بازدید از مجتمع گردشگری در حال ساخت در کیلومتر ۲ جاده دلیجان – سلفچگان، سفر به شهر تاریخی نراق و نشست با فعالان گردشگری از دیگر برنامههای سفر مونسان به شهرستان دلیجان استان مرکزی است.
پل شاهعباسی روستای دودهک مرمت میشود
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: پل شاه عباسی در جوار کاروانسرای روستای دودهک از توابع شهرستان دلیجان مرمت میشود. «علیاصغر مونسان» در بازدید از پل شاه عباسی در شهرستان دلیجان افزود: مرمت پل شاه عباسی ۴۰میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و سرمایهگذار کاروانسرای دودهک، هزینه ۵۰ درصد مرمت را به مبلغ ۲۰میلیارد ریال تأمین خواهد کرد.
مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این بازدید، عنوان کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی طرح مرمت پل شاه عباسی را آماده کند تا با بررسیهای دقیق، عملیات مرمتی بهصورت مشارکتی آغاز شود. او افزود: ۵۰ درصد باقیمانده اعتبار مورد نیاز برای مرمت پل شاه عباسی از محل اعتبارات دولتی تأمین میشود.
اخبار مرتبط
ارسال نظر
پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.